Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Venezuela begint met rantsoenering van elektriciteit

Datum : 12/05/2011
Land : Venezuela

Venezuela begint met rantsoenering van elektriciteit

Nadat Venezuela eerder deze week te maken kreeg met stroomuitval in bijna de helft van het land, is het gisteren begonnen met het rantsoeneren van elektriciteit. Een medewerker van het ministerie van Energie liet weten dat de elektriciteit drie uur per dag zal worden uitgezet in 19 van de 23 staten. De autoriteiten hopen dat hiermee het distributiesysteem wat stabieler wordt.

Ook stelden zij dat de stroomuitval veroorzaakt was door fouten in de transmissielijnen. Critici verwijten de overheid te weinig te investeren in nieuwe elektriciteitsprojecten.
Vorig jaar heeft Venezuela te maken gehad met veel stroomuitval die soms wel maanden duurde. President Hugo Chávez zei toen dat de grootschalige stroomuitval veroorzaakt werd door droogte. Door de droogte was het waterniveau bij de Guri-dam, waar de meeste energie in Venezuela wordt opgewekt, erg gezakt.

Ondanks dat Chávez vorige jaar de elektriciteitsdistributie heeft uitgebreid, bleef er veel stroomuitval. Zijn tegenstanders beschuldigen de overheid van een inefficiënt economisch beleid.  

 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug