Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Venezuela betaalt 255 miljoen aan Exxon

Datum : 04/01/2012
Land : Venezuela

Venezuela betaalt 255 miljoen aan Exxon

Venezuela betaalt Exxon Mobil een schadevergoeding van 255 miljoen dollar voor de nationalisatie van eigendommen. Het bedrag is nog geen derde van wat een arbitrage panel had toegekend.

De Internationale kamer voor Handel (ICC) in Parijs had bepaald dat de Venezolaanse staatsoliemaatschappij PDVSA aan Exxon 908 miljoen dollar moest betalen ter compensatie van verlies van eigendom. Volgens PDVSA is het bedrag aanzienlijk lager met inacgtbeming van de proceskosten en de schulden van Exxon.

Exxon had eerder een bedrag van 10 miljard dollar schadevergoeding geclaimd voor de nationalisering van haar olieproject in het Orinocodistrict. Volgens de Venezolaanse regering had ze Exxon in september een miljard dollar geboden om de zaak te regelen.

Deze arbitrage zaak is een van de velen die momenteel lopen, na de verordening van president Chávez om eigendommen van oliemaatschappijen, zoals Exxon en Conoco Philips te nationaliseren.

 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug