Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Venezuela noemt afbeelding van Chávez in El País "grotesk"

Datum : 24/01/2013
Land : Venezuela

Venezuela noemt afbeelding van Chávez in El País "grotesk"

De Venezolaanse regering noemt de afbeelding in de Spaanse krant El País “nep en grotesk”. In zowel de gedrukte als de digitale uitgave van El País verscheen een foto van een aan slangen gelegen patiënt in een ziekenhuisbed, waarvan verondersteld werd dat het de Venezolaanse president Chávez was.

De Venezolaanse minister van Informatie, Ernesto Villegas, publiceerde op zijn twitter account het volgende bericht: “Zowel nep als grotesk is de foto van een aan slangetjes gelegen 'Chávez', die vandaag verscheen in de eerbiedwaardige Spaanse krant El País. Kort na de bekendmaking van de reactie van de regering in Caracas, geeft El País toe op haar internetpagina’s dat de afbeelding inderdaad niet van Chávez is.

Vanmorgen vroeg trekt El País de foto van de veronderstelde Chávez in. De foto was aangeleverd door een persbureau die beweerde dat het president Chávez was. In reactie zegt El País: “Toen bekend werd dat de aangeboden foto niet overeenkwam met Chávez, is de verdere distributie van de krant direct stilgelegd en is een nieuwe versie van de krant verstuurd naar de verkooppunten.” Hierdoor was er vandaag op sommige punten, zowel in Spanje als in het buitenland, geen krant beschikbaar.

Diverse gebruikers van Twitter en Facebook meldden al direct verzekerd dat het hier om een foto ging die niet correspondeerde met de Venezolaanse president. De krant bied haar excuses aan en zegt een onderzoek te starten “om vast te stellen onder welke omstandigheden de fout kon gebeuren”.

Chávez ligt al ruim een maand in het ziekenhuis in Cuba, waar hij herstelt van een operatie aan kanker.

Foto: minister Ernesto Villegas

 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug