Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Venezuela stapt uit OAS

Datum : 27/04/2017
Land : Venezuela

Venezuela stapt uit OAS

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Delcy Rodriguez, heeft aangekondigd dat haar land vandaag de procedure zal starten om de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) te verlaten. Ze zei dit nadat de OAS woensdag had gestemd voor een bijeenkomst van de lidstaten om de politieke crisis in Venezuela te bespreken zonder dat dit land daar toestemming voor had gegeven.

“We zullen de brief tot uittreding aan de OAS aanbieden en beginnen met de procedure om uit de OAS te treden, die 24 maanden zal duren”, aldus Rodriguez op de staatstelevisie.

De 19 lidstaten die voor de bijeenkomst hebben gestemd, zijn: Guyana, Bahama’s, St. Lucia, Argentinië, Barbados, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, de VS, Honduras, Guatemala, Jamaica, Mexico, Panama, Paraguay, Peru en Uruguay.

Tegen stemden: Venezuela, Antigua & Barbuda, Bolivia, Dominica, Ecuador, Haïti, Nicaragua, St. Kitts & Nevis, St. Vincent & the Grenadines en Suriname. De landen Belize, El Salvador, de Dominicaanse Republiek en Trinidad & Tobago onthielden zich van stemming, terwijl Grenada niet bij de stemming aanwezig was. 

Bron : Latin American Herald Tribune, BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug