Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Venezuela stopt nucleair programma, Chili gaat door

Datum : 18/03/2011
Land : Venezuela

Venezuela stopt nucleair programma, Chili gaat door

De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft aangekondigd te stoppen met het programma voor kernenergie, met het oog op de recente crisis in Japan. In een deal met een Russisch bedrijf had Venezuela afgesproken de komende tien jaar een programma voor kernenergie op te zetten. Chávez vindt echter dat de risico’s te groot zijn. Hij voegde hieraan toe dat de wereldwijde zorgen over kernenergie goed kunnen zijn voor de Venezolaanse olie-export.

De Chileense regering plant wel door te gaan met het nucleaire akkoord dat volgende week met de Verenigde Staten zou worden getekend. De Chileense president Sebastian Piñera vindt dat Chili door moet gaan met de plannen met kernenergie in verband met de groeiende vraag naar energie in het land. Dit terwijl Chili, net als Japan, een land is waar aardbevingen regelmatig voorkomen. Chili heeft ook al kernenergie verdragen getekend met Frankrijk en Argentinië.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug