Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Venezuela viert verjaardag Chávez

Datum : 28/07/2013
Land : Venezuela

Venezuela viert verjaardag Chávez

In Venezuela is gisteren de verjaardag gevierd van de afgelopen maart overleden, ex-president Hugo Chávez. De verjaardagsviering moest volgens de huidige president Maduro vooral vorm krijgen door “spontane volksinitiatieven.” “Doe Chávez iets cadeau, een mooi lied of een muurschildering”. In Caracas, in de wijk 23 de Enero, een bastion van Chávez-aanhangers, konden de bewoners afgelopen zaterdagavond naar een politiek getinte theatervoorstelling kijken. Zondag draaide een lokaal radiostation er nummers van regionale protestzangers als Violetta Parra. Een vuurwerkshow sloot de verjaardag af.

Volgens Maduro wilde Chávez niet dat er vanuit de overheid teveel aandacht is voor zijn geboorte- en sterftedag. “Onze allerhoogste leider komt uit het gewone volk.” Vandaar dat het officiële deel zich beperkt tot de staatstelevisie die de komende week een “aangepaste programmering” uitzendt. De omroep laat zien dat Bolívar en Chávez “eenn en dezelfde ziel delen.” Daarnaast legt Maduro, verspreid over een periode van meerdere weken, verassingbezoeken af waarbij hij cadeaus uitdeelt en fragmenten uit toespraken van Chávez voorleest.

Bron : El País, Noticia24
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug