Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Venezuela zet diplomaten Brazilië en Canada uit

Datum : 24/12/2017
Land : Venezuela

Venezuela zet diplomaten Brazilië en Canada uit

Venezuela heeft twee buitenlandse diplomaten persona non grata verklaard en wil dat de twee het land verlaten. De voorzitter van de Constituerende Vergadering van Venezuela, Delcy Rodriguez (zie foto), heeft het besluit aangekondigd. Ze zouden zich te veel met de interne politiek van het land hebben bemoeid.

Het gaat om de Braziliaanse ambassadeur, Ruy Pereira, en de zaakgelastigde van Canada, Craib Kowalik, die in afwezigheid van de ambassadeur de Canadese missie leidt. Beiden hebben zich kritisch uitgelaten over de regering van president Maduro. De landen zijn kritisch over Maduro, omdat hij de oppositie in het land aan banden heeft gelegd in aanloop naar de verkiezingen volgend jaar.

Brazilië zegt Venezuela met gelijke munt terug te zullen betalen. "Dit bewijst nog maar eens de autoritaire aard van de regering-Maduro en het gebrek aan bereidheid om de dialoog aan te gaan."

Canada roept de internationale gemeenschap op te helpen de rust in het land te herstellen. "We staan niet toe dat Venezuela zijn bevolking democratie en mensenrechten ontzegt."

Bron : BBC, NOS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug