Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Verbod op wegwerpplastic in Caribisch Nederland

Datum : 21/07/2019
Land : Bonaire

Verbod op wegwerpplastic in Caribisch Nederland

Ook in Caribisch Nederland komt er een verbod op wegwerpplastic. Bonaire, Sint Eustatius en Saba verkopen per 2021 geen plastic rietjes, bestek, tasjes en dekseltjes die maar eenmalig gebruikt kunnen worden meer.

De bijzondere gemeenten bespraken het verbod met staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). De eilanden willen op deze manier de natuur beschermen en druk op de koraalriffen wegnemen.

Met het verbod volgt de eilandengroep het Europees Parlement en Canada. Het Europees Parlement kwam in 2018 al tot eenzelfde verbod dat ook vanaf 2021 geldt. Canada maakte zijn plannen begin juni bekend.

Wegwerpplastic is verantwoordelijk voor meer dan 70 procent van het zwerfvuil op zee. Alleen al in Canada worden per dag ruim 34 miljoen plastic zakken weggegooid, waarvan een groot deel uiteindelijk in de zee terechtkomt.

Bron : Trouw, ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug