Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Verborgen camera's veroorzaken rellen op campus Medellín

Datum : 29/07/2011
Land : Colombia

Verborgen camera's veroorzaken rellen op campus Medellín

Studenten van de Universiteit van Antioquia in Medellín, Colombia, hebben verborgen surveillanceapparatuur van de muren in hun campus getrokken die daar zouden zijn geplaatst door de Mobiele Antioproerpolitie (ESMAD). Volgens een studentenwebsite verwijderde een groep studenten met bivakmutsen verscheidene microfoons en camera’s die waren vermomd als elektriciteitsdozen en uitgangbordjes. Veertig minuten laten zou de EMSAD de school zijn binnengevallen, en de rest van de surveillanceapparatuur hebben verwijderd. Sommige camera’s en microfoons werden gevonden in de damestoiletten, aldus studenten.

ESMAD zou bij de inval op de campus traangas, rubberen kogels en stun guns (een wapen dat een elektrische schok geeft) hebben gebruikt. Verscheidene studenten raakten hierdoor gewond, en vier van hen werden gearresteerd.

Andere bronnen melden dat ESMAD enkel aanwezig was bij de rellen om deze de kop in te drukken, en dat de antioproerpolitie niets te maken heeft met de apparatuur. Martiniano Jaimes Contreras, een decaan van de campus, zei al dat de surveillanceapparatuur was geplaatst in opdracht van Gouverneur Luis Alfredo Ramos Botero, met als doel geweld en drugshandel op de campus de kop in te drukken.

Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug