Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Verdachte bosbrand Chili ontkent

Datum : 02/01/2012
Land : Chili

Verdachte bosbrand Chili ontkent

De man die door de Chileense autoriteiten beschuldigd wordt van het aanwakkeren van een vuur dat een nationaal park met een omvang van ongeveer 31.000 akkers heeft verwoest, zei zondag dat hij onschuldig is.

“Het is erg belangrijk voor mij om te zeggen dat ik niet degene was die het vuur heeft aangestoken. Ze hebben de aanklacht tegen mij laten vallen”, zei Rotem Zinger tegen de Israëlische militaire radio. De 23-jarige Israëliër zei dat hij verbaasd was over de manier waarop de aanklacht tegen hem zich heeft ontplooid. “Er werd me niet verteld waarvan ik werd beschuldigd. Ik heb geen verklaring gegeven. Ik heb niet bekend. Het was nooit mijn bedoeling om de schuld op me te nemen”, zei hij.

Zinger wordt ervan beschuldigd een vuur te hebben ontstoken in een verboden gebied van het beschermde nationale park Torres del Paine in het zuidwesten van Chili, verklaarde de regionale openbare aanklager Juan Agustin Melendez. Hij en andere openbare aanklagers beschuldigen Zinger ook van het vergeren van de situatie omdat hij niet aan de autoriteiten gemeld heeft dat het vuur niet meer onder controle was. Eenmaal schuldig bevonden zou Zinger een boete kunnen verwachten en een gevangenisstraf van 41 tot 60 dagen, volgens Melendez. Gedurende het onderzoek moet de Israëliër in het gebied blijven. Autoriteiten zullen onderzoeken wat het vuur heeft veroorzaakt, zei Melendez. Felle vlammen hebben de onderzoekers weggehouden bij de plek waar de brand is begonnen.

Het vuur brandt sinds vorige week dinsdag. Honderden brandweermannen strijden tegen de vuurzee, maar autoriteiten hebben gezegd dat zij niet weten wanneer de brand onder controle zal zijn.

Bron : CNN
Bookmark and Share


Terug