Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Verdachte van moorden op 72 migranten Mexico bekend

Datum : 01/07/2011
Land : Mexico

Verdachte van moorden op 72 migranten Mexico bekend

Het Mexicaanse leger heeft vandaag bekend gemaakt dat een verdachte die twee dagen geleden gearresteerd werd, bekend heeft betrokken te zijn geweest bij de moord op 72 migranten in de staat Tamaulipas vorig jaar.

De verdachte, Abraham Barrios Caporal zou deel uit maken van het kartel Los Zetas, en zou bekend hebben samen met andere leden de migranten te hebben vermoord omdat zij hen ervan verdachten deel uit te maken van het Golfkartel. De minister van Defensie van Mexico zei dat Barrios Caporal, ook bekend als ‘Erasmo’, daarnaast bekend had dat hij de tweede leidinggevende was van de afdeling van Los Zetas in San Fernando waar de moorden plaatsvonden. Martin Omar Estrada Luna zou de eerste leidinggevende zijn.

Los Zetas waren van origine de gewapende tak van het Golfkartel. Na zich echter te hebben afgesplitst van dit kartel is er een hevige oorlog ontstaan tussen beiden. De Mexicaanse minister van Defensie beschreef Los Zetas als eens als “Het meest formidabele dodeneskader dat ooit voor de georganiseerde misdaad heeft gewerkt in de geschiedenis van Mexico”.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug