Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Verdwenen auto's in de Bahama's

Datum : 23/03/2018

Verdwenen auto's in de Bahama's

Verhalen over schepen en vliegtuigen die spoorloos verdwijnen in de zogenaamde Bermuda-driehoek zijn bekend. Sinds deze week blijken er ook auto’s te kunnen verdwijnen in de Caribische staat Bahama’s.

Op 21 maart was er sprake van een crisissfeer in het Sir Cecil Wallace Whitfield Gebouw in Nassau, hoofdstad van de Bahama’s. In dit gebouw, waar onder meer het kantoor van de premier en het ministerie van Financiën gevestigd zijn, zouden die dag overheidsvoertuigen officieel geregistreerd worden. Helaas had de beheerder van het wagenpark geen idee waar de voertuigen zouden kunnen zijn.

De Bahamas Press citeerde een anonieme medewerker van de premier die klaagde dat de vorige beheerder van het wagenpark ontslagen was en vervangen door iemand die het woord ‘park’ niet eens kon schrijven, laat staan ‘beheerder’.

Tientallen voertuigen zouden verdwenen zijn en het is totaal onduidelijk wie er verantwoordelijk voor die auto’s was. Daardoor is ook niet duidelijk hoe groot het wagenpark van elke overheidsdienst is.

“Deze crisis oplossen gaat duidelijk boven de competenties van de huidige beheerder van het wagenpark die om politieke redenen benoemd is. Maar wat zegt dat over het algehele management bij de overheid? Als ze geen voertuigen kunnen registreren of zelfs maar kunnen vinden, wat zegt dat dan wel niet over het gebruik van brandstof door de regering?” aldus deze bron.

Iemand moet zich hier eens stevig voor inzetten, aldus de Bahamas Press, of anders zullen er honderden voertuigen met rode overheidsnummerborden door het land rijden zonder dat ze geregistreerd staan.

Bron : Bahamas Press
Bookmark and Share


Terug