Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Verdwenen helikopterpiloot duikt op

Datum : 21/07/2017
Land : Venezuela

Verdwenen helikopterpiloot duikt op

De gedeserteerde politieonderzoeker Oscar Pérez, die in juni wereldwijde bekendheid kreeg na een aanval met een gestolen legerhelikopter op regeringsgebouwen in de hoofdstad Caracas, heeft via een nieuwe videoboodschap geplaatst op YouTube het land toegesproken.

Volgens de boodschap was de helikopteroperatie op 27 juni “perfect volgens plan” verlopen. Staande voor een grote Venezolaanse vlag zegt Pérez: “Wij zijn geen moordenaars zoals jij, Nicolás Maduro, of zoals jij (vice-president) Diosdado Cabello, die elke dag opnieuw ellende brengt in Venezolaanse huizen.”

Videoboodschappen

Bij de genoemde aanval werd vanuit een rondcirkelende helikopter het vuur geopend op regeringsgebouwen. Niemand raakte gewond, maar de gebeurtenis werd gezien als een dramatische escalatie van de reeds maanden voortdurende crisis onder de regering-Maduro.

Na de onverwachte aanval verdween de helikopter, die later leeg werd gevonden in bebost gebied in de kuststaat Vargas. Voordat de aanval begon, had Pérez via een videoboodschap al gewaarschuwd dat er iets stond te gebeuren om de democratie terug te eisen van Venezuela’s “misdadige regime”. In zijn tweede videoboodschap claimt Pérez terug te zijn in Caracas, maar dat kon niet bevestigd worden.

Hoewel de regering spreekt van een ‘terroristische aanval’ en de hulp van Interpol ingeroepen heeft om Pérez eventueel in het buitenland te arresteren, zegt de nog altijd voortvluchtige voormalige rechercheur in zijn videoboodschappen te spreken namens een coalitie van militairen, politiefunctionarissen en burgers.

Bron : CNN
Bookmark and Share


Terug