Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Verenigd Koninkrijk geïnteresseerd in samenwerking met Argentinië om het spoorwegsysteem te ontwikkelen

Datum : 24/02/2020
Land : Argentinië

Verenigd Koninkrijk geïnteresseerd in samenwerking met Argentinië om het spoorwegsysteem te ontwikkelen

Ambassadeur Mark Kent zei dat het Verenigd Koninkrijk een partner van Argentinië wil zijn op gebieden als de ontwikkeling van spoorwegen, na een vergadering van een Britse handelsmissie met het hoofd van de nationale spoorwegeninfrastructuuradministratie, ADIFSE, Ricardo Lissalde.

Kent zei dat het VK “een lange belangrijke geschiedenis heeft met het spoorwegsysteem in Argentinië”. Hij voegde eraan toe dat “spoorwegen een cruciale rol spelen in ontwikkelingslanden. We hebben nieuwe projecten en technologieën en we willen graag partners van Argentinië zijn in deze moderne agenda”.

Een Britse missie ontmoette Lissalde, die ook zei: "Het was een zeer bevredigende bijeenkomst geweest, waar we informatie, ideeën en projecten uitwisselden die in de toekomst de ontwikkeling van de spoorwegen in Argentinië zouden kunnen helpen". Een van de projecten in de plannen van Argentinië is een spoorwegsysteem dat aansluit op de schalie-afzettingen Vaca Muerta in Patagonië.

Het Britse belang en het partnerschapsbelang met Argentinië vinden bijna 72 jaar plaats sinds de nationalisatie van het Argentijnse spoorwegsysteem dat destijds onder Britse controle stond. Evenzo werd destijds door de Britse regering een soortgelijk overnamebeleid geïmplementeerd met het Britse spoorwegsysteem.

Ook de Russische federatie heeft herhaaldelijk belangstelling getoond voor investeringen in energie- en infrastructuurprojecten in Argentinië, waaronder de Noord-Patagonië-spoorlijn die de haven van Bahía Blanca verbindt met Anelo in de provincie Neuquén. De lijn is nauw verbonden met de schalie-afzettingen Vaca Muerta.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug