Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Verenigde Staten: toename mensenhandel op Aruba en Curaçao

Datum : 29/06/2011

De Verenigde Staten hebben in een onlangs gepubliceerd rapport over internationale mensenhandel en mensensmokkel geconcludeerd dat onder andere Aruba en Curaçao dit fenomeen onvoldoende bestrijden. Het rapport complimenteert Aruba met het opstellen van preventief beleid maar betreurt dat het land op strafrechterlijk gebied weinig heeft ondernomen.

Over buureiland Curaçao is het rapport kritisch. Het verslag merkt op dat er een “significante toename” is van het aantal slachtoffers van mensenhandel en -smokkel op dit eiland. De regering in Willemstad kon volgens het rapport geen bewijzen overleggen van concreet beleid betreffende de strafbaarstelling van mensenhandel.

Eerder deze week maakte de Arubaanse premier Mike Eman bekend dat het bijzonder toezicht van de internationale financiële waakhond FATF waaronder de regering sinds 2009 stond, is opgeheven. De FATF had het land onder bijzonder toezicht geplaatst omdat het achterbleef in wetgeving tegen witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Sinds mei heeft Aruba de gewenste wetgeving ingevoerd.

Bron : Amigoe
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug