Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Verenigde Staten verwacht spoedig verdrag met Colombia

Datum : 17/03/2011
Land : Colombia

Verenigde Staten verwacht spoedig verdrag met Colombia

De regering-Obama hoopt spoedig op een overeenkomst met Colombia om de problemen omtrent geweld tegen vakbonden aan te pakken, welke de goedkeuring van een bilateraal vrijhandelsverdrag al meer dan vier jaar in de weg zitten. Dit vertelde de Amerikaanse handelsvertegenwoordigster, Miriam Sapiro, donderdag in het Huis van Afgevaardigden van het Amerikaanse Congres.

Ze gaf daarbij te kennen nog een gesprek te hebben met hoge Colombiaanse afgezanten om te discussiëren over de grote zorgen van de Amerikaanse regering over de naleving van internationale arbeidsrechten, preventie van geweld tegen vakbondsleiders en de vervolging van geweldsdaders. Republikeinen, die de meerderheid van het Huis van Afgevaardigden in handen hebben, oefenen reeds geruime tijd druk uit op het Witte Huis om de vrijhandelsverdragen met Colombia en Panama naar het Congres te sturen voor uiteindelijke goedkeuring.

De grootste Amerikaanse vakbond, AFL-CIO, is sterk tegen het verdrag met Colombia omdat het Andesland niet genoeg zou optreden tegen de moorden tegen vakbondsleden en het vervolgen van daders.

Bron : Reuters
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug