Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Verkeersamnestie levert Jamaica geld op

Datum : 05/01/2018
Land : Jamaica

Verkeersamnestie levert Jamaica geld op

Met nog een kleine week te gaan heeft de tweede ‘amnestie’ voor verkeersovertreders de Jamaicaanse schatkist al 71 miljoen Jamaicaanse dollar opgeleverd, ruim 520.000 euro.

Volgens de belastingdienst van het eiland (TAJ) is dit het gevolg van het verwerken van 38.000 (achterstallige) boetes voor verkeersovertredingen sinds 27 november vorig jaar. Deze boetes zijn uitgedeeld tussen 1 september 2010 en 31 oktober 2017. Overtreders kunnen zonder extra boete betalen tot 13 januari.

Bij de eerste kwijtschelding, tussen augustus en oktober vorig jaar, konden mensen geen bezwaar aantekenen tegen de boete op zich. Dat kan dit keer wel. Maar als de boete dan gehandhaafd blijft, kunnen ze geen aanspraak meer maken op kwijtschelding en lopen ze dus het risico de oorspronkelijke boete te moeten betalen plus de heffing.

Minister van Justitie, Delroy Chuck, waarschuwde dat degenen die geen gebruik maken van de amnestie, actief vervolgd zullen worden. De eerste actie leverde de schatkist al een kleine 4 miljoen euro op. Eerder deze week constateerde de TAJ al een stijging in het aantal mensen dat contact zocht om hun verkeersboetes alsnog te voldoen.

De Jamaicaanse belastingdienst riep iedereen op om digitaal te betalen. Dat kan volgens de dienst heel eenvoudig met behulp van een creditcard en het voorkomt lange wachttijden.

Bron : Jamaica Gleaner
Bookmark and Share


Terug