Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Verkiezing Miss Lesbienne in Chili

Datum : 20/08/2013
Land : Chili

Verkiezing Miss Lesbienne in Chili

De MOVILH is de Chileense instelling die sinds 1991 de rechten van lesbiennes, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders verdedigt in het land. Dit jaar organiseert deze instelling een wedstrijd om hun eigen Miss Lesbienne 2013 te vinden. Het idee hierachter is om de rechten voor lesbische vrouwen te promoveren, omdat deze groep nog steeds te maken heeft met ongelijke behandeling en discriminatie. "De bedoeling is dat lesbische en biseksuele vrouwen uit de kast durven te komen om onze rechten te verdedigen. We verlangen naar een leven waarin acceptatie van homoseksualiteit vanzelfsprekend is" vertelde Carla de la Fuente, de woordvoerster van deze groep binnen de instelling.

Volgens de oproep voor de Miss Visibilidad Lésbica 2013 zijn alle vrouwen ouder dan 15 jaar welkom en die duidelijke ideeën hebben om hun homoseksualiteit in het openbaar te vertegenwoordigen. De inschrijving is tot 6 september open en de bekroning wordt in november van dit jaar gedaan tijdens de achtste editie van de Gay Parade Chili, Open Mind Fest. Dit is een evenement dat tegenover het presidentielë paleis La Moneda plaatsvindt in de hoofdstad Santiago.

Bron : Univision Noticias
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug