Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Verkiezingen op Saba en Sint Eustatius geen succes

Datum : 11/09/2012
Land : Saba

Verkiezingen op Saba en Sint Eustatius geen succes

De Tweede Kamerverkiezingen gaan nagenoeg ongemerkt voorbij aan de inwoners van Saba en Sint Eustatius. Meer dan de helft van de bewoners op beide eilanden vindt dat voorlichting over de Tweede Kamerverkiezingen onvoldoende is gegeven. Ze hebben meestal ook niets gemerkt van enige campagne door de deelnemende partijen.

Zowel op Saba als Sint Eustatius zegt amper 23 procent zeker te gaan stemmen, maar daarvan weten 70 procent op Sint Eustatius en 85 procent Saba nog niet op wie. Slechts een op tien van de Statianen en 17 procent van de Sabanen hebben er vertrouwen in dat Nederlandse politici de belangen van hun eiland voldoende behartigen.

Omdat Saba en Sint Eustatius erg kleine gemeenschappen zijn, geven de steekproeven,  uitgevoerd door Curconsult in opdracht van de Wereldomroep, slechts een indicatie. Op Sint Eustatius zijn 133 personen ondervraagd. Op Saba zijn er 100 personen ondervraagd. De foutenmarge is 9,8 procent bij een nauwkeurigheid van 96 procent. Bekijk hier de onderzoeksresultaten van Saba en Sint Eustatius.

Bron : RNW Caribiana
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug