Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Verkiezingsdag

Datum : 25/10/2015

Verkiezingsdag

Vandaag vinden er in Argentinië, Guatemala en Haïti presidentsverkiezingen plaats en verkiezingen voor leden van het parlement. In Guatemala is het de tweede ronde, die gaat tussen Jimmy Morales en Sandra Torres.

In Argentinië is het de eerste ronde.  De strijd gaat tussen Scioli, Macri en Massa. Het betekent hoe dan ook een einde aan het ‘Kirchenrismo’. Het zal erom spannen of er een tweede ronde nodig is. Sciolo zou, volgens de peilingen, een nipte overwinning kunnen behalen. 

In Haïti dingen 52 kandidaten naar het presidentschap om Michel Martelly op te volgen, die sinds mei 2011 aan de macht is. De campagneperiode is gewelddadig verlopen. 

In Colombia zijn er vandaag regionale verkiezingen. De Colombianen kiezen gouverneurs, burgemeesters en afgevaardigden die belast zijn met het bestuur van 32 departementen en 1102 gemeenten. 

 

Bron : Nodal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug