Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Verlenging postconcessie Caribisch Nederland

Datum : 22/12/2012

Verlenging postconcessie Caribisch Nederland

Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, heeft besloten de postconcessie van Nieuwe Post Nederlandse Antillen (NPNA) te verlengen tot 31 december 2013. Op deze manier wordt het belang van de continuïteit van de postvoorziening in Caribisch Nederland gewaarborgd. Dit betekent dat NPNA zorg moet dragen voor de uitvoering van de in de concessie opgenomen opgedragen diensten. Het betreft onder meer het vervoeren van brieven tot 2000 gram, het plaatsen van brievenbussen en postbussen en het uitgeven van postzegels.

Daarnaast is het ministerie gestart met de formele procedure om de postconcessie aan een nieuwe partij te gunnen. Ook NPNA kan zich hiervoor opgeven. De nieuwe concessiehouder zal uiterlijk per 1 januari 2014 de aangewezen postdienstverlening van de huidige concessiehouder overnemen. Nu de postconcessie in Caribisch Nederland met een jaar is verlengd, heeft dit in de ogen van het ministerie geen consequenties voor het huidige personeel van NPNA. Dit is echter aan NPNA en geen verantwoordelijkheid van het ministerie.

Bron : Rijksdienst Caribisch Nederland, Versgeperst
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug