Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Vermiste student dood aangetroffen in West-Mexico

Datum : 27/03/2018
Land : Mexico

Vermiste student dood aangetroffen in West-Mexico

Een van de vier universiteitsstudenten die vorige week vermist werden in Jalisco, een deelstaat in het westen van Mexico, werd afgelopen weekend dood aangetroffen.

Het lichaam van de 18-jarige student geneeskunde werd door een zoekteam gevonden in een ravijn aan de rand van Guadalajara, de hoofdstad van Jalisco. Het lichaam hing aan een boom in een moeilijk te bereiken gebied. De gouverneur van de deelstaat, Aristoteles Sandoval, zei dat het lichaam geen tekenen van fysiek geweld vertoonde en dat er aanwijzingen zijn dat de jongeman zich van het leven heeft beroofd. Autoriteiten sluiten moord niet uit, terwijl ze wachten op bewijsmateriaal dat op de plaats delict wordt verzameld.

Drie andere studenten, allen filmstudenten, werden dezelfde week ook als vermist opgegeven. Er is geen direct verband tussen de twee zaken. De drie werden naar verluidt aangehouden in de stad Tonala door gewapende mannen die zich voordeden als agenten. Er wordt onderzoek gedaan naar vijf politieagenten voor de verdwijningen.

Zes mensen in de leeftijd van 18 en 25 jaar verdwenen in minder dan zes dagen tijd in Jalisco. Minstens tweeduizend personen kwamen bijeen in Guadalajara om de terugkeer van de studenten en een transparant onderzoek te eisen.

Bron : El País, Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug