Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Verzekeraar weigert couveusekosten drieling te betalen

Datum : 19/09/2011
Land : Suriname

Verzekeraar weigert couveusekosten drieling te betalen

De Surinaamse verzekeringsmaatschappij weigert de kosten te betalen voor het ziekenhuisverblijf van een drieling, die is geboren in het Diakonessen Ziekenhuis.
De moeder is via haar werk bij de Stichting Behoud Bananen Sector in Suriname (SBBS) verzekerd voor behandelingen in het ziekenhuis. Toch weigert de verzekeringsmaatschappij de kosten te betalen voor de periode dat de baby’s in de couveuse hebben gelegen. Omdat de drieling te vroeg geboren was, moesten de baby's in de in de couveuse. De laatste baby mocht pas na 21 dagen het ziekenhuis verlaten. Toen de ouders het kindje mee naar huis wilden nemen, kregen zij de hoge rekening van het ziekenhuis.
Na de geboorte bracht een delegatie van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting een bezoek aan de drieling. Tijdens het bezoek sprak de vader de hoop uit dat het ministerie verdere hulp zou bieden bij de zorg voor de kinderen. Als reactie heeft hij van het ministerie een dokterskaart gekregen. Via de kaart wordt ongeveer een kwart van de kosten vergoed, het resterende bedrag moeten de ouders betalen. Die weten niet hoe ze aan het geld moeten komen en willen nogmaals met de verzekeringsmaatschappij praten in de hoop dat deze alsnog de kosten betaalt.
 

Bron : Times of Suriname
Bookmark and Share


Terug