Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Viceminister Bolivia uit bezorgdheid over neonatale sterfte

Datum : 05/04/2011
Land : Bolivia

Viceminister Bolivia uit bezorgdheid over neonatale sterfte

De viceminister van Volksgezondheid, Martín Maturano, heeft zijn bezorgdheid geuit over de neonatale sterfte in Bolivia. Van de duizend levend geborenen, sterven 27 baby´s.

Tussen 2003 en 2008 daalde het aantal sterfgevallen onder pasgeboren baby´s in rurale gebieden van 35 naar 26 per duizend levend geborenen en in stedelijke gebieden van 21 naar twintig. Inmiddels is dit aantal weer aan het stijgen wat zeer verontrustend is. Neonatale sterfte wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door ademhalingsproblemen en infecties die optreden vlak na de geboorte.

Door deel te nemen aan een programma van UNICEF hoopt viceminister Maturano het aantal neonatale sterfgevallen met 50 procent te verminderen. UNICEF doneert uitrustingen aan veertien ziekenhuizen voor neonatale reanimatie. De uitrusting bestaat uit een complete set van simulatiepoppen, beademingsballonnen, laryngoscopen en andere waardevolle atributen.

Bron : El País/Unicef
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug