Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Video van onthoofding Guatemalteekse aanklager gevonden

Datum : 14/06/2011

Video van onthoofding Guatemalteekse aanklager gevonden

Volgens Guatemalteekse ambtenaren is er op de mobiele telefoon van een vermeend Zetas lid dat vorige maand is opgepakt een filmpje gevonden waarop de onthoofding van een Guatemalteekse aanklager te zien is.

Het vijftig seconden durende filmpje is opgenomen op 24 mei en laat zien hoe de inmiddels opgepakte verdachte Mexicaan Salvador Arguelles Briones de Guatemalteekse aanklager Alan Stwolinsky onthoofd met een groot mes. Op foto’s op de telefoon staat Arguelles ook nog met een ander hoofd in zijn handen en houdt hij een menselijk hart bij zijn mond. Het Guatemalteekse ministerie van Binnenlandse zaken heeft de video aan leden van The Associated Press laten zien.

Arguelles werd op 4 juni gearresteerd samen met nog veertien anderen op verdenking van de moord op Stwolinsky. Zijn dood zou een vergeldingsactie zijn geweest omdat hij geholpen zou hebben met het invorderen van 434 kilo cocaïne van de Zetas.

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug