Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Vier doden bij voetbalwedstrijd in Honduras

Datum : 29/05/2017
Land : Honduras

Vier doden bij voetbalwedstrijd in Honduras

Zeker vier mensen zijn gedood en veel anderen raakten gewond gedurende een voetbalwedstrijd in Honduras. In hoofdstad Tegucicalpa speelden Motagua en Honduras Progreso in een uitverkocht stadion.

Volgens een politieverklaring zouden er te veel tickets zijn verkocht, wat Motagua ontkent. De club zei dat ze “verantwoordelijke autoriteiten had gewaarschuwd dat er valse tickets in omloop waren.” Hiermee konden mensen illegaal het stadion betreden. Die namen plaatsen in die niet van hen waren, waarbij ze anderen dwongen weg te gaan.

De wedstrijd ging door die door Motagua werd gewonnen. In een verklaring sprak de club “haar diepste condoleances uit aan de familie en vrienden van de vier personen die om waren gekomen.” Ook zei de club te helpen met het onderzoek naar wat er is gebeurd in het stadion, dat  - volgens de regels – vanaf 48 uur voor de wedstrijd onder politiecontrole stond. 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug