Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Vijf aanhoudingen in moordzaak Argentinië

Datum : 08/09/2011
Land : Argentinië

Vijf aanhoudingen in moordzaak Argentinië

In Argentinië zijn afgelopen maandag vijf personen opgepakt in verband met de moord op de elfjarige Candela Rodriguez. Het meisje werd vorige week, na een zoektocht van negen dagen, gevonden omwikkeld in plastic zakken. Ze was gewurgd en had ernstige verwondingen in haar gezicht.

 
Onder de vijf gearresteerden bevindt zich de eigenaresse van het pand waar Candela werd vastgehouden. Eén verdachte zou een rol hebben gespeeld bij haar opsluiting. De overige drie zijn vermoedelijk betrokken geweest bij het dumpen van het lichaam. 
 
De minister van Veiligheid, Nilda Garré, heeft fel uitgehaald naar de pers voor het publiceren van onderzoeksresultaten tijdens de zoektocht naar het meisje en naar politici uit deelstaat Buenos Aires voor het lekken van informatie. Garré riep op tot terughoudendheid in de berichtgeving. 
 
Ondertussen gaan de media door met speculeren over het motief van de daders. Eerder deze week berichtten verschillende media over de schimmige achtergrond van familieleden van het meisje: haar vader zit vast voor het beroven van vrachtauto’s en haar moeder was drugshandelaar. Ook werd het gezin afgeperst. 
 
De zaak Candela heeft veel ophef veroorzaakt in Argentinië. Ofschoon het land een relatief laag moordcijfer kent, is stedelijke onveiligheid een van de grootste zorgen.
Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug