Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Vijf arrestaties in Peruaanse seksslaven zaak

Datum : 04/10/2011
Land : Peru

Vijf arrestaties in Peruaanse seksslaven zaak

Peruaanse aanklagers hebben aangegeven dat er vijf mensen gearresteerd zijn op verdenking van mensensmokkel tijdens politie-invallen in bordelen in een junglerijk gebied met veel illegaal goudmijnen. Tijdens de operatie werden 293 vrouwen bevrijdt. 

Volgens de politie werden de vrouwen bevrijdt van seksuele slavernij in de staat Madre de Dios. Dit weekend vonden invallen plaats in ruim zestig bordelen. Hierbij waren ruim vierhonderd politieagenten betrokken. Lokale aanklager Fernando de Santa Maria zei dat er van de 293 vrouwen zeker vijf minderjarig waren. De jongste was pas dertien jaar oud.

Duizenden gelukszoekers hebben zich gevestigd in Madre de Dios als gevolg van de ontstane goudkoorts in de regio. De gevolgen zijn groot voor de regio, met name op het gebied van milieuvervuiling door de tonnen kwik die vrijkomen door de goudverwerking.

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share


Terug