Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Vijf Guatemalteekse families bedreigd door drugshandelaren

Datum : 28/09/2012
Land : Guatemala

Vijf Guatemalteekse families bedreigd door drugshandelaren

Donderdagnacht heeft het Guatemalteekse leger vijf families geëvacueerd die door drugshandelaren met de dood zijn bedreigd. De families wonen in een dorp in het departement Huehuetenango, bij de grens met Mexico. De drugshandelaren behoren tot de criminele organisatie Las Zetas.

Een legerhelikopter landde in het dorp om de families die hadden verklaard met de dood bedreigd te worden, te evacuren. Bij aankomst vroegen nog meer dorpelingen om bescherming, volgens Rudy Ortiz, de commandant van de regio. Tenslotte zijn 44 personen geëvacueerd, onder wie 22 kinderen. Ze bevinden zich nu in een militair gebouw in de hoofdstad.

De veiligheidsdienst had vastgesteld dat leden van Las Zetas zich in de regio ophielden. Ortiz: “Ze dwongen de dorpelingen om met hen samen te werken onder bedreiging met de dood.” Intussen is en zoektocht gestart naar wapens en drugs. Soldaten hebben Daniel Juan, de vermoedelijke lokale leider van Las Zetas, opgepakt.

Een van de geëvacueerden, Juan Diego Tomás, vertelde dat de criminelen in naburige dorpen massamoorden hebben gepleegd en dat de lijken in een gezamenlijk graf liggen. 

 

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug