Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Vijftien vrouwenmoorden in twee weken in Chihuahua

Datum : 24/08/2011
Land : Mexico

Vijftien vrouwenmoorden in twee weken in Chihuahua

De afgelopen twee weken zijn er vijftien vrouwen vermoord in het Mexicaanse Chichuahua. De openbare aanklager van Chihuahua, Carlos Manuel Salas, vertelde dat in zijn eenheid het geweld tegen vrouwen is verergerd en dat dit jaar alleen al 222 vrouwen zijn vermoord in Chihuahua.

Tussen 2007 en 2009 is het totale aantal vrouwenmoorden in Mexico met 71 procent gegroeid. In totaal  worden er per jaar gemiddeld 1858 vrouwen vermoord in Mexico, waarvan 10 procent jonger dan achttien jaar. Dit vertelde Teresa Incháustegui, de voorzitster van de speciale commissie die gaat over vrouwenmoorden.

Incháustegui vindt dat het nodig is een geslacht alert in te stellen om het probleem beter te kunnen aanpakken. Er is meer en betere kennis nodig over de feiten, meer voorzorgsmaatregelen en beter onderzoek. Tot nu toe is er dit jaar een stijging van 9 procent geconstateerd wat betreft het aantal vrouwenmoorden.

Bron : jornada.unam.mx
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug