Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Vijftig miljoen extra voor Surinaams onderwijs

Datum : 08/05/2012
Land : Suriname

Vijftig miljoen extra voor Surinaams onderwijs

De Surinaamse regering gaat ruim vijftig miljoen dollar extra investeren in het onderwijs. Dit heeft Eddy Jozefzoon, het hoofd van de presidentiële werkgroep Voorbereiding Onderwijsinnovatie, laten weten. Het extra geld moet leiden tot een snelle verbetering van het onderwijs.

Het bedrag zal besteed worden aan  meer lesruimten, praktijklokalen voor het technisch onderwijs en lesmateriaal als nieuwe boeken. Zo moet er plek voor meer scholieren komen, en moet er een eind komen aan de lange rijen inschrijvers aan het begin van elk schooljaar. Het tekort aan lokalen is het grootste probleem in Paramaribo en Wanica. “Dit komt doordat er te weinig plek is op school”, aldus Jozefzoon. “Het geld hiervoor is afkomstig uit de staatsbegroting, donaties via de Centrale Bank van Suriname. Ook zullen dnkele grote bedrijven praktijklokalen adopteren”. 

Ook wordt de  jaarlijkse ouderbijdrage afgeschaft. Subsidies zullen dit gat opvullen. Volgens Jozefzoon zullen er nog dit jaar nog ruim tweehonderd nieuwe lesruimten gebouw worden.

Bron : Waterkant
Bookmark and Share


Terug