Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Virologieprijs voor onderzoek naar infectieziekten

Datum : 26/01/2019
Land : Nicaragua

Virologieprijs voor onderzoek naar infectieziekten

Wetenschapper Eva Harris (zie foto) krijgt de Beijerinck Virologie Prijs van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) voor haar onderzoek naar virussen die door insecten op mensen worden overgedragen en daardoor infectieziekten veroorzaken. Harris deed in onder meer Nicaragua uitgebreid onderzoek naar knokkelkoorts (denguevirus).

Volgens de jury is het mede aan Harris te danken dat de kennis over infectieziekten waarbij insecten het virus hebben overgedragen is toegenomen. Harris (1965) is verbonden aan de universiteit van Berkeley in Californië. Haar werk wordt veelvuldig gepubliceerd en ze ontving al vele internationale prijzen. De wetenschapper ontvangt de Beijerinck Virologie Prijs op 8 maart. Aan de prijs is een bedrag van 35.000 euro verbonden.

Daarnaast zijn er twee Beijerinck Premies (25.000 euro) voor jonge virologen. De winnaars dit jaar zijn Rory de Vries van het Erasmus MC Rotterdam en Robert de Vries van de Universiteit Utrecht.

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share


Terug