Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Visser vindt brokstukken satelliet in Amazone

Datum : 01/05/2014
Land : Brazilië

Visser vindt brokstukken satelliet in Amazone

In het Braziliaanse Amazonegebied heeft een visser een groot overblijfsel gevonden van een Europese ruimtesatelliet. De man zei dat hij het metalen voorwerp zag drijven in een afgelegen rivier bij het dorp Salinopolis. De brokstukken zijn geïdentificeerd als afkomstig van een satelliet die in juli vorig jaar is gelanceerd van de basis Kourou in Frans-Guyana. Het logo van de UK Space Agency en Arianespace, het  Europese satellietbedrijf, is goed te zien.

Julia Short, woordvoerster van de UK Space Agency, bevestigde dat het ging om een brokstuk van Europa’s grootste telecommunicatiesatelliet die vorig jaar is gelanceerd. “Het is waarschijnlijk terechtgekomen in de Atlantische Oceaan en vandaar landinwaarts gedreven.” De satelliet was op 25 juli 2013 gelanceerd.

Braziliaanse autoriteiten in de noordelijke deelstaat Para zeggen dat ze contact zullen opnemen met de UK Space Agency om te vragen het voorwerp op te halen. Er waren meer dan tien mensen voor nodig om het brokstuk uit de rivier te halen.

De visser die het vreemde voorwerp vond, de 73-jarige Manuel Alves dos Santos, zei dat de autoriteiten hem eerst niet geloofden. “Het raakte mijn vishengel en ik trok het naar de oever om te zien wat het was. Ik had nog nooit zo iets gezien.”

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug