Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Vissers doden 2000 haaien in Colombia

Datum : 23/10/2011
Land : Colombia

Vissers doden 2000 haaien in Colombia

In Colombiaanse wateren 500 kilometer voor de kust, hebben vissers in een keer ongeveer 2000 hamerhaaien, Galapagoshaaien en zijdehaaien gedood voor hun vinnen. Duikers die onderzoek deden naar het gedrag van de haaien deden de gruwelijke ontdekking. 

De duikers vonden de haaien op de boden van de oceaan. Vaak worden de haaien gevangen en nadat de vinnen er van af gesneden zijn worden de dieren weer in het water gegooid. Zonder vinnen kunnen de haaien niet meer Zwemmen en sterven. Het gebied voor de kust van Colombia is beschermd gebied en er leven veel haaien. 

In het gebied zijn ongeveer tien vissersboten gezien die voeren onder de vlag van Costa Rica. De reden voor de illegale vangst is waarschijnlijk dat er met haaienvinnensoep veel te verdienen is. Haaienvinnensoep is een delicatesse in Chinese restaurants. Voor een kom soep kost ongeveer zeventig euro.

De duikers zagen een tiental vissersboten die elk naar schatting 200 haaien hebben gedood. De boten droegen de vlag van Costa Rica, meldt een raadsvrouw van de Colombiaanse president. Voor de kust van Colombia krioelt het van de haaien en dat was ook de reden waarom de wetenschappers naar de streek waren afgezakt. De slachtpartij gebeurde op ongeveer 500 kilometer van de kust.

Bron : Het laatste nieuws
Bookmark and Share


Terug