Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Vissers vinden twee 'Siamese' walviskalveren

Datum : 09/01/2014
Land : Mexico

Vissers vinden twee 'Siamese' walviskalveren

Mexicaanse autoriteiten zeggen dat vissers in een lagune in Bajo California twee ‘Siamese’ walviskalveren hebben gevonden. Volgens de bioloog Benito Bermudez werden de walvissen levend aangetroffen in de lagune Ojo de Liebre, maar zijn ze kort na de geboorte gestorven. De twee walvissen zaten bij hun middel aan elkaar vast, maar hadden twee koppen en twee staartvinnen. 

Ieder jaar zwemmen duizenden grijze walvissen vanuit Alaska naar de warmere wateren van Mexico om te paren en jongen te baren.  Bermudez, die voor de Commissie van Beschermde Gebieden (CONANP) werkt, noemt de ontdekking “buitengewoon zeldzaam”. 

“Het is de eerste melding die we hebben ontvangen sinds we in 1985 zijn begonnen met de telling van walvissen.” Wetenschappers zijn bezig met het verzamelen van huid, spieren en baleinen om de dieren te bestuderen. 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug