Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Vliegtuig breekt in tweeën na landing

Datum : 01/08/2011
Land : Guyana

Vliegtuig breekt in tweeën na landing

In Guyana is zaterdag een passagiersvliegtuig uit New York van Caribbean Airlines van de landingsbaan gegleden en in tweeën gebroken. Afgezien van enkele kneuzingen en een gebroken been, hebben alle 163 inzittenden het ongeluk overleefd. Het is nog onduidelijk wat de breuk van het toestel heeft veroorzaakt. Een official van de luchtvaartmaatschappij vermoedt dat wegens het slechte weer de piloot de controle over het toestel verloor.
 
De ramp had vele malen erger kunnen zijn. Het toestel gleed van de landingsbaan af en kwam tot stilstand op enkele meters van een 60 meter diep ravijn. “We mogen van een geluk bij een ongeluk spreken dat niemand is omgekomen”, aldus een opgeluchte president van Guyana, Bharrat Jagdeo. Een Noordamerikaanse passagier beschreef het ongeluk als volgt : “Na de landing in Guyana begon het toestel weer vaart te maken, alsof het wilde opstijgen. Ineens rook ik een gaslucht en vervolgens brak de chaos uit. Iedereen begon te schreeuwen en te gillen. Mensen kropen over elkaar om uit het toestel te komen.”

Een van de eerste ‘hulpverleners’ ter plaatse was een taxichauffeur die volgens getuigenverklaringen 20 US dollar vroeg aan de slachtoffers om hen terug te brengen naar het vliegveld. 
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug