Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Vliegverkeer Aruba-Venezuela weer hersteld

Datum : 26/07/2014
Land : Venezuela

Vliegverkeer Aruba-Venezuela weer hersteld

Arubaanse luchtvaartmaatschappijen mochten vrijdag (plaatselijke tijd) enkele uren niet van of naar Venezuela vliegen. Dat had de Venezolaanse luchtvaartautoriteit INAC laten weten. Venezuela besloot rond middernacht het verbod weer op te heffen.

De Venezolaanse autoriteiten zijn boos op Aruba vanwege de arrestatie, eerder deze week, van‎ Hugo Carvajal. Die arrestatie vond plaats op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten. Carvajal is de beoogde consul van Venezuela. Hij werd gezocht voor drugshandel.

President Nicolás Maduro van Venezuela bestempelde de arrestatie van Carvajal als een ontvoering en eist diens directe vrijlating. President Maduro heeft al gedreigd met het opzeggen van de samenwerking op het gebied van energie als Carvajal niet snel wordt vrijgelaten. Vrijdag bepaalde de rechter in Oranjestad dat Carvajal langer vast kan worden gehouden.

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug