Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

VN analyseert zaak Lula in maart

Datum : 25/02/2019
Land : Brazilië

VN analyseert zaak Lula in maart

Het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties zal in maart de zaak analyseren van de voormalige Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva, die sinds april gevangen zit wegens vermeende corruptie, meldt vandaag het portaal Brasil 247.

In hun laatste verklaring veroordelen de advocaten van Lula het gebrek aan onpartijdigheid  van de ex-rechter Sergio Moro, die Lula arresteerde om later minister van zijn rivaal (Jair Bolsonaro) te worden bij de verkiezingen in oktober. Ook veroordeelden ze de wreedheid van de Braziliaanse staat die de ex-president verhinderde om de gevangenis te verlaten om de begrafenis bij te wonen van een broer die in januari stierf.

De verdediging van de voormalige arbeidersleider overhandigde het laatste bewijs aan het VN Mensenrechtencomité afgelopen donderdag. De verwachting is dat de zaak in maart op de agenda zal worden geplaatst. Ongeveer 18 rechters van verschillende nationaliteiten zullen de zaak analyseren.

Bron : Bohemia
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug