Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

VN: 'Politieke impasse en gebrek aan leiding hinderen wederopbouw Haïti'

Datum : 01/08/2011
Land : Haïti

VN: 'Politieke impasse en gebrek aan leiding hinderen wederopbouw Haïti'

De situatie in Haïti na de aardbeving vertoont verbeteringen in vergelijking met vorig jaar. Op het gebied van puinruimen en reconstructiewerkzaamheden is vooruitgang merkbaar, zowel in de hoofdstad Port-au-Prince als in naburige steden. Ook op het gebied van huisvesting en cholerabestrijding wordt vooruitgang geboekt. Dit staat in een afgelopen vrijdag verschenen rapport van de Verenigde Naties.

Hulpcoördinatie blijft echter een heikel punt, volgens de auteurs van het rapport. “Door het gebrek aan leiding ontstaat er dubbele hulp en neemt de effectiviteit van de hulp af.” De VN maken zich ook zorgen over de politieke impasse die is ontstaan tussen president Martelly en het parlement over de benoeming van een minister-president. “De onkunde van de politici om tot een snelle oplossing te komen heeft dramatische gevolgen voor de internationale hulp en de nationale ontwikkeling, maar vooral voor het volk."
Het rapport meldt ook dat de hulp zich concentreert rondom de hoofdstad. Om die ongelijkheid tegen te gaan wil de VN dat meer organisaties projecten gaan uitvoeren in de provincie.

Bron : Caribseek News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug