Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

VN roept op tot dialoog over Falkland eilanden

Datum : 10/02/2012
Land : Argentinië

VN roept op tot dialoog over Falkland eilanden

Ban Ki-moon heeft Argentinie en Engeland opgeroepen om de spanningen over de Falkland eilanden niet te laten escaleren. Hij deed deze uitspraak nadat de minster van Buitenlandse zaken van Argentinië een officiële klacht ingediend had bij de Verenigde Naties over het bericht dat Engeland van plan is om de HMS Dauntless naar de Falklands te sturen. De HMS Dauntless zal naar verwachting in maart aankomen bij Falklands.

Ban Ki- Moon gaf aan dat hij hoopt dat beide landen er alles aan zullen doen om een escalatie van het conflict te vermijden en een vreedzame oplossing te vinden. Verder wil hij dat de landen een dialoog zullen aangaan over het probleem.

Het is nog onduidelijk of Argentinië nog verdere stappen zal ondernemen na het indienen van de klacht. De Algemene vergadering van de Verenigde Naties heeft al een niet bindende resolutie aangenomen waarin beide landen opgeroepen worden om via onderhandelingen de zaak op te lossen. Engeland heeft al aangegeven alleen mee te doen aan de onderhandelingen als de Falkland eilanden ze hiertoe verzoeken.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug