Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

VN wil meer gendergelijkheid in Latijns Amerika

Datum : 31/08/2018

 VN wil meer gendergelijkheid in Latijns Amerika

De Verenigde Naties hebben er bij de particuliere sector op aangedrongen om gendergelijkheid in Latijns Amerika te bevorderen. In de regio werkt 60 procent van de vrouwen in de informele sector en de loonkloof tussen mannen en vrouwen bedraagt 22 procent.

“De particuliere sector is van fundamenteel belang voor de bevordering van de gelijkheid van mannen en vrouwen", zei Luisa Carvalho (foto), de regionale chef van de VN-vrouwen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, tijdens een forum in Sao Paulo afgelopen woensdag.

Aan het tweedaagse evenement, georganiseerd door UN Women in samenwerking met de Internationale Arbeidsorganisatie en de Europese Unie, nemen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de overheid en een scala aan instellingen deel om de rol van vrouwen in het bedrijfsleven te bevorderen. De drie instellingen lanceerden "Win-Win", een regionaal programma dat werd onderschreven door ongeveer 1.800 zakenmensen wereldwijd.

Volledige gelijkheid van mannen en vrouwen op economische gebied zou het BNP van de wereld in 2025 met 26 procent verhogen, volgens een schatting van het McKinsey Global Institute, de onderzoekstak van McKinsey. "De particuliere sector speelt een belangrijke rol als motor van verandering", zei Carvalho, en voegde eraan toe dat het programma de betrokkenheid van bedrijven versterkt om vrouwen in het bedrijfsleven aan te moedigen.

 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug