Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Voetbalcoach van Colombia neemt ontslag na schandaal

Datum : 10/08/2011

Voetbalcoach van Colombia neemt ontslag na schandaal

De coach van het Colombiaanse nationale voetbalelftal Hernan Dario Gomez, beter bekend als Bolillo, heeft zijn ontslag ingediend. Hij werd zwaar bekritiseerd nadat hij een vrouw zou hebben geslagen. De vrouw zou zich negatief hebben uitgelaten over zijn prestaties als coach. Colombia werd in de kwartfinales van de Copa America uitgeschakeld door Peru.

Een ooggetuige vertelde dat hij Gomez zag discussiëren met een vrouw, waarbij hij haar viermaal geslagen zou hebben. Een man is tussenbeiden gekomen door Gomez bij de keel te grijpen en hem uit te dagen ‘een man te slaan’. Gomez en de vrouw keerden later terug naar de bar om de handtas van de vrouw te halen. Gomez liet in een openbare verklaring weten dat het hem speet en dat het om een  persoonlijke aangelegenheid ging. 

Maandag liet de nationale voetbalbond van Colombia nog weten zich niet te mengen in een persoonlijke kwestie, maar door grote aanhoudende druk van buitenaf en gebrek aan steun onder de belangrijkste sponsoren, nam de bond gisteren het ontslag van Bolillo aan. De Colombiaanse voetbalbond liet verder weten snel met een opvolger voor Gomez te komen. 

Hoofdsponsor van het Colombiaanse voetbalelftal Bavaria is blij met het ontslag van Gomez. De voorzitter van de afdeling Corporate Affairs van Bavaria, Fernando Jaramillo, liet weten dat zij het de beste beslissing vonden die hij had kunnen nemen. “Een sponsor zoals Bavaria wil geen man als Bolillo als coach, omdat dit niet alleen reputatieschade voor Bavaria zou kunnen veroorzaken, maar ook voor het land.”

Bron : El Pais
Bookmark and Share


Terug