Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Voetbalwedstrijd Venezuela - Brazilië onderbroken door stroomstoring

Datum : 12/10/2016
Land : Venezuela

Voetbalwedstrijd Venezuela - Brazilië onderbroken door stroomstoring

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Venezuela en Brazilië in de Venezolaanse stad Mérida is onderbroken door een stroomstoring.

Brazilië stond met 2-0 voor toen de schijnwerpers uitgingen in de 74e minuut van de wedstrijd. Na 22 minuten gingen de lichten weer aan en werd de wedstrijd hervat. Over de oorzaak van de stroomstoring is niets bekendgemaakt.

Tijdens de stroomstoring scandeerden Venezolaanse fans anti-regeringsleuzen en riepen op tot een referendum. De oppositie eist een referendum om president Nicolás Maduro af te zetten. Het referendum zal daadwerkelijk plaatsvinden als de oppositie erin slaagt om van 26 tot 28 oktober handtekeningen te verzamelen van tenminste 20 procent van de stemgerechtigden.

Nadat de wedstrijd in Mérida hervat werd, vielen er geen doelpunten mee, waardoor Brazilië naar huis ging met een overwinning. 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug