Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Volgens Rousseff is Petrobras 'schoon'

Datum : 10/04/2015
Land : Brazilië

Volgens Rousseff is Petrobras 'schoon'

Volgens de Braziliaanse president Dilma Rousseff is het oliebedrijf Petrobras “schoon”: de problemen zijn overwonnen en het is er sterker uit gekomen. Dit commentaar over het staatsbedrijf is gedaan tijdens de oplevering van 500 sociale huurappartementen van het overheidsprogramma Minha Casa, Minha Vida (mijn huis, mijn leven) in Duque de Caxias, Rio de Janeiro. 

“Petrobras staat nog overeind. Alles wat schoon moest, is nu schoongemaakt. Degenen die van binnenuit gebruik hebben gemaakt voor hun positie in het bedrijf om er zelf rijker van te worden, zijn weg”, aldus Rousseff. 

De president benadrukte dat Petrobras een record heeft bereikt door 700 duizend olievaten te winnen uit de sub-salt gebieden. “Niet alleen staat het nog sterk, maar het laat hiermee ook zien wat het kan in een recordtijd”.

Ondanks bovenstaande cijfers heeft Petrobras het moeilijk sinds het corruptieschandaal rondom het bedrijf. Investerings- en infrastructurele plannen zijn tijdelijk in de wacht gezet, omdat verschillende aannemers worden onderzocht voor omkoperij. Daarnaast zijn er vanuit de Verenigde Staten ook verschillende rechtszaken aangespannen tegen het bedrijf door aandeelhouders die een schadevergoeding eisen voor het verlies aan waarde van hun aandelen.  

 

Bron : Jornal do Brasil, Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug