Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Volksbuurt in Brazilië nu ook bereikbaar per taxi

Datum : 12/09/2018
Land : Brazilië

Volksbuurt in Brazilië nu ook bereikbaar per taxi

Taxibedrijven als Uber en Cabify zijn in een sneltreinvaart populair geworden en nu bijna overal ter wereld beschikbaar. Nou ja, dat overal moet met een flinke korrel zout genomen worden. In São Paulo, een metropool met twintig miljoen inwoners, rijden de taxi’s wel in de binnenstad en  de meer welvarende wijken. Maar juist de verafgelegen buitenwijken worden vaak gemeden, onder het mom van onveiligheid. Company 99 bijvoorbeeld waarschuwt zijn chauffeurs via een app dat een adres zich in een gevaarlijke wijk bevindt, terwijl Cabify verklaart helemaal niet te werken in sommige wijken. En dat terwijl transport juist in deze wijken een groot probleem is. Het dichtstbijzijnde metrostation bevindt zich vaak op kilometers afstand, bewoners beschikken niet over eigen auto’s, en het aanbod van bussen is schaars.

Sinds kort is er voor de 300.000 bewoners van Brasilândia, een buitenwijk van São Paulo, nu een alternatief. Alvimar da Silva werkte oorspronkelijk voor een van de reguliere taxibedrijven en woont in Brasilândia. Hij wist dat veel collega’s hier niet willen komen en besloot voor zichzelf te beginnen toen hij merkte flink te verdienen aan de informele ritjes die hij voor zijn buren verzorgde.  Samen met zijn zoon, schoondochter en enkele vrienden begon hij vorig jaar met Ubra. De naam is een woordspeling op Uber en staat voor Union de Brazilândia.

In tegenstelling tot de grotere taxibedrijven kun je Ubra ook gewoon via Whatsapp of door een klassiek telefoontje bereiken, handig voor bewoners van Brazilândia, die niet altijd over goed functionerend internet beschikken. Om iedereen van dienst te kunnen zijn worden ook  alternatieve manieren van betalen uitgeprobeerd. Als de chauffeur geen pinapparaat heeft en de klant geen contant geld op zak, kan de chauffeur de klant vragen met hem langs een benzinestation te rijden en te betalen door de tank vol te laten gooien.

En gevaarlijk? Volgens Alvimar da Silva valt dat reuze mee. Hij kwam meer geweld tegen in de binnenstad van São Paulo dan in zijn eigen wijk Brasilândia. Hij vertelt dat alle chauffeurs uit de wijk komen en de buurt en zijn bewoners goed kennen. Da Silva ziet een grote toekomst voor zich. Zijn bedrijf bedient op dit moment twee tot drie procent van de inwoners van de wijk, genoeg mogelijkheden voor groei. Alleen de naam, die gaat hij binnenkort veranderen, om geen problemen met Uber te krijgen.

Bron : The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug