Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Volkswagen investeert in fabriek Argentinië

Datum : 13/11/2017
Land : Argentinië

Volkswagen investeert in fabriek Argentinië

De Duitse autofabrikant Volkswagen maakte afgelopen vrijdag bekend dat het 650 miljoen dollar gaat investeren in zijn fabriek in Pacheco, Buenos Aires,  waar de productie van een nieuw model in 2020 begint.

De aankondiging werd gedaan door Herbert Diess tijdens een bijeenkomst in Pacheco, waar ook de Argentijnse president Mauricio Macri en de gouverneur van Buenos Aires, Maria Eugenia Vidal, aanwezig waren.

“Met de investering willen we de toekomst van de fabriek en van banen in Pecheco veilig stellen”, aldus Diess. Hij zei dat in 2010 wordt gestart met de productie van een nieuw model SUV. “Ik wil de regering van president Macri bedanken voor de samenwerking en de hulp”, zei hij. Macri omschreef de aankondiging als “goed nieuws”.

“Het maakt me heel trots wanneer mensen besuiten op ons te vertrouwen. Deze investering betekent dat veel deskundigen in Duitsland meerdere landen en mogelijkheden hebben bekeken en hebben besloten dat ze opnieuw in Argentinië willen investeren”, zei Macri.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug