Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Vonnis in zaak geroofde baby's

Datum : 06/07/2012
Land : Argentinië

Vonnis in zaak geroofde baby's

Een Argentijns gerechtshof zal uitspraak doen in een proces tegen voormalige militaire leiders die ervan worden beschuldigd de systematische roof van baby’s van politieke gevangenen in de jaren zeventig door de vingers te hebben gezien.

Ex-leiders Jorge Videla en Reynaldo Bignone staan lange straffen te wachten als ze worden veroordeeld. Samen met zes anderen staan ze terecht voor de ontvoering van zo’n 34 kinderen.  Naar schatting zijn er minstens vierhonderd baby’s bij hun ouders weggehaald, die tijdens het militaire regime van 1976 tot 1983 in detentiecentra verbleven. Het vonnis, dat vandaag wordt uitgesproken, is de culminatie van een proces dat begon in 2011.

De Grootmoeders van de Plaza de Mayo, een groep die de identiteit probeert te achterhalen van gestolen kinderen, meent dat honderden baby’s zijn ontvoerd. Sommige van hen willen hun ware afkomst niet kennen, vooral als dat betekent dat hun adoptiefouders betrokken waren bij illegale activiteiten.
 

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug