Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Voor het eerst becommentarieert een vrouw op televisie wedstrijden van het Argentijnse elftal

Datum : 06/10/2020
Land : Argentinië

Voor het eerst becommentarieert een vrouw op televisie wedstrijden van het Argentijnse elftal

De journaliste debuteert in deze rol komende donderdag op Pubic TV, wanneer het Argentijnse nationale team het opneemt tegen Ecuador. Pablo Giralt zal de leiding hebben tijdens de uitzending.

De wedstrijden voor de Qatar 2022 WK-kwalificatiewedstrijden van het Argentijnse voetbalteam krijgen een nieuw duo op Public TV. Vanaf aanstaande donderdag, wanneer Argentinië tegenover Ecuador staat, zal Pablo Giralt rapporteren en Angela Lerena zal de commentaren geven. Dit markeert een historisch feit: het zal de eerste keer zijn dat een vrouw de leiding heeft over de commentaren van wedstrijden van het Argentijnse team. Het paar wordt begeleid door Sergio Goycochea.

Na jaren waarin het verslag werd gedaan door Sebastián Vignolo en de commentaren door Diego Latorre, zal die plek eindelijk ingenomen worden door Giralt en Lerena. De opname van de journalist rondt het genderbeleid af dat de huidige regering in de verschillende nationale staatsmedia heeft geïmplementeerd. Nooit eerder had op Public TV een vrouw de rol van commentator op zich genomen voor de wedstrijden van de nationale ploeg. Giralt en Lerena zullen niet alleen zijn in de uitzendingen. Ze zullen worden vergezeld door de voormalige doelman van het nationale team Sergio Goycochea, die al deel uitmaakt van de staatszender, samen met Noe Antonelli.

Al eerder dit jaar trad Diana Zurco in dienst bij Public TV. Ze was de eerste transvrouwelijke omroepster die een nieuwsuitzending op landelijk niveau leidde. Daarnaast is Paula Martínez Robles onlangs de eerste vrouwelijke regisseur geworden die deel uitmaakt van het vaste personeel van de zender.

 

Bron : Página 12
Bookmark and Share


Terug