Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Voorbereidingen Gay Parade in São Paulo

Datum : 01/06/2012
Land : Brazilië

Voorbereidingen Gay Parade in São Paulo

In São Paulo zijn de voorbereidingen van de jaarlijkse Gay Parade in volle gang. De Militaire Politie heeft aangekondigd 3500 agenten in te zullen zetten tijdens het populaire evenement. Het aantal agenten is gelijk aan vorig jaar, hoewel het evenement dit jaar kleiner zal zijn. 

Het thema van dit jaar is Homofobia tem Cura: Educação e Criminalização (Homofobie heeft een Medicijn: Educatie en Criminalisatie). Doordat de organisatie van het festival dit jaar 120 miljoen reais minder te besteden heeft, zal vooral de optocht minder uitbundig zijn. Het thema is vooral gekozen uit noodzaak, aldus Fernando Quaresma, directeur van de organisatie van het evenement. Hij geeft aan dat de homofobie in Brazilië toeneemt en dat het aantal geweldplegingen tegen homoseksuelen is gestegen. De organisatie wil dat geweld tegen homoseksuelen uitdrukkelijk strafbaar wordt gesteld. 

Naast de 3500 agenten van de Militaire Politie zullen ook agenten in burger optreden tijdens het evenement. Zij hebben als taak uit te kijken voor eventuele rellen of groepen die intolerant zijn tegen de vele homoseksuelen op straat. Ook zijn er meer dan twintig cameras geïnstalleerd om het evenement in de gaten te houden. 

Bron : Folha
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug