Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Voormalig politiechef nieuwe vicepresident van Colombia

Datum : 30/03/2017
Land : Colombia

 Voormalig politiechef nieuwe vicepresident van Colombia

Het Colombiaanse Congres heeft ingestemd met de benoeming van de gepensioneerde generaal Oscar Naranjo als vicepresident. Hij vervangt German Vargas die is afgetreden omdat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap tijdens de verkiezingen in 2018.

President Juan Manuel Santos droeg de voormalige nationale politiechef en vredesonderhandelaar voor om zich te richten op de veiligheid in het land. Naranjo kreeg steun van 168 stemmen in het Huis van Afgevaardigden en in de Senaat, terwijl 21 parlementariërs blanco of ongeldig stemden.  

Santos, wiens tweede termijn als president volgend jaar afloopt en die niet meer kandidaat kan staan, was minister van Defensie toen Naranjo (60) in 2007 aantrad als politiechef. Naranjo maakte deel uit van het onderhandelingsteam van de regering in Havana, dat werkte aan een vredesakkoord met de guerrillgroep FARC. Eind vorig jaar kwam er een eind aan de 52-jarige durende burgeroorlog en guerrillastrijders verblijven nu in demobilisatiekampen, waar ze hun wapens inleveren.

Als politiechef was het speerpunt van Naranjo tot 2012 de strijd tegen drugshandel en de georganiseerde misdaad.

 

Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug